Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DNA: Directorul societății de termoficare din Mangalia, reținut pentru trafic de influență

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 10 iulie 2024

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 iulie, a lui Colgiu Doru, director al SC Goldterm SA (societate comercială ce aparține Consiliului Local Mangalia), pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit autorităților, la sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia și că-i va determina pe aceștia să permită ca societatea omului de afaceri să-și desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare.

Astfel, la data de 09 iulie 2024, directorul societății ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Cu ocazia efectuării unei percheziții la domiciliul inculpatului au fost identificate și ridicate sumele de 166.740 lei, 17.800 euro și 1.000 de dolari.

Miercuri, 10 iulie, Colgiu Doru va fi prezentat Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Poliția Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW