Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Victorie pentru Vlad Voiculescu în procesul cu PSD. Partidul lui Marcel Ciolacu, obligat să-i achite 25.000 de euro fostului ministru 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 9 iulie 2024

Tribunalul București a hotărât marți ca Partidul Social Democrat să fie obligat să îi achite fostului ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, suma de 25.000 de euro cu titlu de daune morale pentru afirmații calomnioase. Decizia instanței poate fi atacată cu apel. 

Mai mult, vor fi obligați să publice, pe propria cheltuială, hotărârea judecătorească, după rămânerea sa definitivă, în două publicaţii de circulaţie naţională, pe site-ul PSD şi pe reţelele se socializare Facebook şi Telegram.

„Am sesizat instanțele de judecată (…), iar Tribunalul București a sancționat comportamentul PSD și afirmațiile de genul ‘omul cu miliardul’, ‘tunul de 1 miliard de euro’, ‘i-a închis în case pe români ca să poată fura’, ‘penal’, ‘infractor’, obligând PSD la plata sumei de 25.000 de euro cu titlu de daune morale și la retragerea articolelor denigratoare de pe platformele sale, alături de publicarea dispozitivului hotărârii”, a transmis Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al sănătății este urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție în dosarul penal privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19. El și-a reiterat marți poziția în care susține că nu are absolut nicio legătură cu acest caz întrucât de problema vaccinării se ocupa CNCAV, o instituție aflată în subordinea premierului de atunci, Florin Cîțu.

„Când am avut în sfârșit vaccinuri, puține la început, Iohannis și PNL au decis să le dea specialilor, nu bătrânilor și bolnavilor, așa cum făceau toți cei din Vest. La nivel mondial, peste 90% din decesele cauzate de COVID-19 au avut loc în rândul persoanelor cu vârsta peste 60 de ani. 3. Când am avut vaccinuri destule – vaccinuri achiziționate de CNCAV-ul colonelului Gheorghiță cu aprobarea premierului Cîțu (PNL), mesajele publice proaste ‘am învins pandemia’ și campaniile antivaccinare ale unor inconștienți au dus la cea mai mică rată de vaccinare din Europa și cel mai mare număr de morți în toamna lui 2021”, a transmis Vlad Voiculescu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW