Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Atac devastator al Armatei ruse asupra unui spital de pediatrie din Kiev: Cel puțin 36 de oameni și-au pierdut viața

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 iulie 2024

Cel puțin 36 de oameni și-au pierdut viața la Kiev după ce Armata rusă a bombardat cel mai mare spital de pediatrie din oraș, au declarat autoritățile ucrainene, potrivit agenției Reuters

„A fost înfricoșător. Nu puteam să respir, încercam să-l acopăr (n.r. – pe copilul meu). Încercam să-l acopăr cu această cârpă, ca să poată respira”, a declarat Svitlana Kravchenko (33 ani), pentru Reuters.

Apărarea antiaeriană a Ucrainei reușit să doboare 30 dintre cele 38 de rachete lansate în cadrul acestui atac, au transmis forțele aeriene. Cincizeci de clădiri, inclusiv blocuri de locuit, un centru de afaceri și două unități medicale au fost avariate în Kiev, orașele centrale Krivoi Rog și Dnipro și două orașe din est, a declarat ministrul ucrainean de interne.

Într-un videoclip obținut de Reuters, a cărui locație a fost verificată folosind clădirile din filmare, se vede cum o rachetă cade din cer în apropierea spitalul de pediatrie, după care se produce o explozie uriașă.

„Rusia nu poate susţine că nu ştia unde îi cad racheteşe şi trebuie să dea socoteală pe deplin de toate crimele sale”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW