Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Omul de afaceri Cezar Verziu, prins în flagrant cu banii în pungă – 70.000 €, a fost arestat. Acuzații de trafic de influență în formă continuă

By Redactia , in Justitie Stirile zilei , at 4 iulie 2024

Omul de afaceri Cezar Verziu, patronul de la „Sandwich Factory”, reţinut, miercuri, după un flagrant al DNA –  pentru că ar fi cerut mită 70.000 de euro pentru a convinge persoane din conducerea Autorităţii Aeronautice Civile Române să dea un aviz – a fost arestat joi pentru 30 de zile. 

Întreaga poveste a început, după ce afaceristul i-ar fi cerut unui investitor privat – nici mai mult, nici mai puțin decât  70.000 de euro – pentru a-l ajuta să obțină un aviz de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, pentru construirea unui bloc-turn în zona Mioriţa, Casa Presei.

Conform ordonanţei procurorilor, în iunie 2023, omul de afaceri, cofondator la Fabrica de sandwichiuri” ar fi pretins de la un alt om de afaceri 33.500 euro (1.000 euro/metru de înălţime, începând de la înălţimea de 46 m, având în vedere că solicitarea omului de afaceri era pentru construirea unui imobil cu înălţimea de 79,50 m), pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor persoane din conducerea Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) şi că-i va determina pe aceştia să emită rapid un aviz necesar edificării unui proiect imobiliar în Bucureşti. Mai multe detalii, pe Gândul.ro.

Sursa foto: Poliția Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW