Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Evaluarea Națională 2024: Rezultatele vor fi prezentate la ora 12:00 de către Ministrul Educației

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 3 iulie 2024

Ministrul Educației, Ligia Deca, va prezenta rezultatele Evaluării Naționale 2024 astăzi, 3 iulie, la ora 12:00, în cadrul unei conferințe de presă organizate de Ministerul Educației, potrivit Edupedu.ro.

„Tema conferinței: prezentarea rezultatelor înregistrate la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a din acest an”, anunță Ministerul Educației.

Conform calendarului Evaluării Naționale 2024, Ministerul Educației va publica astăzi, până la ora 14:00, primele rezultate ale absolvenților de clasa a VIII-a.

Elevii care nu sunt mulțumiți de notele primite au posibilitatea de a depune contestații la centrele de examen sau de a le transmite electronic în zilele de 3 iulie, între orele 16:00 și 19:00, și 4 iulie 2024, între orele 08:00 și 12:00.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.

Cum se calculează media de admitere la liceu în 2024

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

b) nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale;

c) nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale;

d) nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă.

Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW