Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Justiției caută magistrat de legătură în Italia. Alina Gorghiu: Avem nevoie de dvs. pentru a aduce fugarii înapoi în ţară

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 27 iunie 2024

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat joi, 27 iunie, că ministerul de resort a publicat anunţul privind procedura de selecţie a magistratului de legătură în Italia. Gorghiu face apel către magistraţii români să se înscrie.

„Fac apel către magistrații români și îi încurajez să se înscrie la această procedură de selecție. Statul român are nevoie de dumneavoastră pentru a aduce înapoi în ţară fugarii!

Italia se află în topul țărilor din care au fost aduși cei mai mulți fugari. Dar și una dintre țările în care și-au găsit refugiul mai mulți fugari români celebri. Este nevoie de o persoană care să accelereze toate formele de cooperare judiciară în materie penală și civilă dintre cele două state”, a scris ministra Justiției într-o postare pe Facebook.

O țară remarcabilă pentru frumusețile sale naturale și arhitecturale, Italia a devenit în ultimii ani un adevărat paradis pentru marii infractori condamnați la închisoare în România. Beneficiind de legislația laxă din Cizma, zeci de astfel de persoane și-au găsit acolo refugiul, departe de procurorii români.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, fostul acționar al clubului Dinamo, Dragoș Săvulescu, fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene și Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, sunt doar câțiva dintre infractorii care se sustrag de pușcărie în Italia.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW