Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Elena Lasconi, noul președinte al USR. Ce spune despre alegerile prezidențiale: „Îmi voi depune candidatura”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 26 iunie 2024 Etichete: , , ,

Elena Lasconi a fost aleasă preşedinte al USR de către membrii formaţiunii, în urma unui scrutin desfăşurat pe parcursul a două zile, obţinând 7.701 voturi. Ea a câştigat cu 68,14% din voturile exprimate. Lasconi a declarat că de astăzi începe reconstrucţia USR şi că vor lucra mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată, deoarece în joc este democraţia din România.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat rezultatele votului electronic pentru alegerea preşedintelui USR: Gabriel Filip a primit 310 voturi, Radu Hossu a obţinut 1.471 voturi, Cristian Seidler a fost votat de 1.873 membri USR, iar Elena Lasconi a primit 7.701 voturi.

”Cu un procent de 68,14% din voturile exprimate, Elena Lasconi este noul preşedinte al USR”, a spus Moşteanu.

Elena Lasconi a făcut declaraţii după finalizarea votului intern, ea afirmând că ”poate nu e întâmplător că a câştigat alegerile astăzi, de Ziua Drapelului”.

”Se astăzi începe reconstrucţia USR şi vom lucra mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democraţiei din România”, a afirmat aceasta.

”Sunt mândră că sunt româncă iar eu sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi. Şi m-aş bucura ca în această ţară să îl fluturăm cu toţii,în Piaţa Universităţii, la Iaşi, Constanţa, la Satu Mare, în România de dincolo de graniţele ţării şi să ne bucurăm împreună de victoria echipei naţionale de fotbal”, a mai spus Elena Lasconi.

Potrivit preşedintei USR, ”concentrarea puterii în mâinile unor partide învechite în rele şi mimarea că ar consulta populaţia, românii, din patru în patru ani, le-au adus românilor doar dispreţ, furt din buzunarele celor care muncesc şi sunt de bună credinţă. Asta a dus la slăbirea statului”, a arătat Lasconi.

Elena Lasconi anunță candidatura la alegerile prezidențiale

De asemenea, noul preşedinte al USR, Elena Lasconi, a anunţat miercuri că îşi va depune candidatura pentru preşedinţia României. Ea a precizat că trebuie să facă acest lucru cel târziu joi, deoarece pe 29 iunie va avea loc congresul partidului, iar în USR funcţionează democraţia, astfel că este probabil să fie mai mulţi candidaţi pentru funcţia de şef al statului.

”O să îmi depun candidatura, pentru că, după cum bine ştiţi, pe data de 29, sâmbătă, o să avem congres şi în USR funcţionează democraţia şi probabil că o să avem mai muţi candidaţi care vor dori să devină candidatul USR pentru funcţia supremă în stat, iar eu îmi voi depune această candidatură pentru sâmbătă. Trebuie să o fac cel târziu mâine”, a spus Lasconi. Întrebată dacă îşi va da demisia, dacă nu va reuşi să aibă majoritate în Biroul Naţional, Elena Lasconi a spus că ”va avea majoritate”. Despre faptul că unii membri ai USR nu au votat deloc la aceste alegeri interne, Elena Lasconi a explicat că ”au trecut 16 zile de la alegeri, foarte din scurt”. ”Acum a fost un pic mai din scurt, nu mai punem la socoteală că este şi frumos afară, de plecat la munte, la mare”, a completat aceasta.

foto: USR

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW