Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Mark Rutte, desemnat noul Secretar General al NATO

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 26 iunie 2024

Premierul interimar olandez Mark Rutter  a fost desemnat, astăzi, Secretar General al NATO, de către cele 32 de state membre ale Alianței.

Mark Rutte, în vârstă de 57 de ani, va prelua funcția de conducere a NATO de la 1 octombrie, în locul pe norvegianului Jens Stoltenberg, care a deținut acest post timp de zece ani.

„Consiliul Nord-Atlantic a decis miercuri (26 iunie 2024) să-l numească pe premierul olandez Mark Rutte drept viitorul Secretar General al NATO, la succesiunea lui Jens Stoltenberg. Domnul Rutte îşi va prelua funcţia de secretar general de la 1 octombrie 2024, când expiră mandatul domnului Stoltenberg, după zece ani la conducerea Alianţei.”, potrivit unui comunicat transmis de NATO.

Mark Rutte, un veteran al politicii europene, a obținut foarte repede susținerea celor mai importante state membre ale Alianței, în frunte cu Statele Unite. Numirea sa era doar o simplă formalitate după retragerea candidaturii președintelui român Klaus Iohannis, săptămâna trecută.

„Ştiu că voi lăsa NATO pe mâini bune. Mark este un adevărat apărător al relaţiilor transatlantice, un lider puternic şi un constructor al consensului.”, transmite Jens Stoltenberg pe X.

 

Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW