Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


SURSE Negocieri tensionate în coaliție privind datelor de desfășurare a alegerilor prezidențiale. Ce variante sunt luate în calcul

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 iunie 2024

Reuniți miercuri într-o ședință a coaliției, liderii PSD și cei ai PNL nu au ajuns la un consens asupra datelor de desfășurare a alegerilor prezidențiale. Cu toate acestea, potrivit informațiilor noastre, în acest moment au mai rămas în picioare doar două variante. 

Incertitudine în ceea ce privește datele la care se vor desfășura alegerile prezidențiale. La doar trei luni distanță de când conducerile celor două partide au hotărât devansarea scrutinului în luna septembrie până pe 15 septembrie, PNL nu mai este de acord cu această idee. Liberalii, dezavantajați de un asemenea scenariu, spun că nu se mai justifică devansarea acestui scrutin, în condițiile în care o candidatură comună PSD-PNL nu mai este de actualitate.

În schimb, social-democraţii spun că există deja, de principiu, o decizie în coaliţie privind devansarea alegerilor prezidenţiale pentru luna septembrie, acceptată şi de liberali la momentul în care a fost luată.

Blocaj în ședința coaliției

În aceste condiții, liderii celor două partide, reuniți miercuri și joi în ședințe, nu au ajuns la un consens. Cu toate acestea, potrivit informațiilor noastre, în acest moment au mai rămas în picioare doar două variante.

În prima, turul 1 ar fi pe data de 15 septembrie și turul 2 pe 29 septembrie. În cea de-a doua, favorizată de liberali, turul 1 ar fi pe 29 septembrie și turul 2 pe 13 octombrie.

Următoarea ședință a coaliției este programată marțea viitoarea.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW