Wednesday, October 23, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă spune că data prezidențialelor se anunță miercuri. Ce spune despre un tandem cu Ciolacu

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 17 iunie 2024

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, 17 iunie, că data alegerilor prezidențiale va fi stabilită miercuri, în cadrul coaliției. Discuția survine în contextul în care, la doar trei luni după ce conducerile celor două partide au decis să devanseze scrutinul în septembrie, Ciucă a avansat săptămâna trecută ideea revenirii asupra acestei decizii. 

„Este adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data alegerilor să fie în septembrie. După modul în care s-au desfăşurat alegerile locale şi europarlamentare şi feedback-ul, mesajele pe care le-am avut din teritoriu, în primul rând, de la părinţi – a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învăţământ.

Iată că suntem în a opta zi şi nu avem încă rezultatele finale. Au fost şcoli care nu îşi reluaseră, la sfârşitul săptămânii, activitatea, ca atare toţi cei care au examene de capacitate, bacalureat, s-au simţit afectaţi de acest aspect. Mai mult, urmează să avem o periodă de două luni de vară, până în septembrie ştim bine care sunt activităţile, e perioadă de concedii. Nu am apucat să discutăm concret şi detaliat pe acest subiect. Vor avea loc discuţii miercuri, când vom avea coaliţie”, a explicat Ciucă, luni, la Senat, conform News.ro.

Despre o posibilă candidatură unică a PSD şi PNL la prezidenţiale, Ciucă a precizat că, „în acest moment, aşa cum decurg lucrurile şi cum au stabilit cu ceva timp în urmă, PNL va avea propriul candidat”.

Liderul liberal a fost întrebat şi despre un tandem preşedinte Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu propunere pentru premier.

„Nu am discutat acest aspect, pentru că fiecare dintre partide îşi doreşte să aibă propriul candidat”, a spus Ciucă.

Coaliția PSD-PNL a hotărât, la finalul lunii februarie, ca alegerile prezidențiale să se desfășoare mai devreme decât era programate inițial, pe 15 septembrie (primul tur) și 29 septembrie (al doilea tur).

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW