Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Elena Lasconi și-a anunțat candidatura pentru șefia USR

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 iunie 2024

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, şi-a anunţat, duminică după-amiază, candidatura pentru funcţia de preşedinte al USR. 

„E vremea reconstrucției! (…) După alegerile din 9 iunie nici nu am apucat să mă bucur de rezultate. M-am trezit într-o situaţie în faţa căreia nu pot să rămân spectator. Refuz să stau cu mâinile în sân şi să privesc cum se duce de râpă democraţia din ţara asta pe care o iubim cu toţii. Ştiu că pot schimba multe şi sunt datoare să încerc, aşa cum fac zi de zi aici la Câmpulung. În acest moment România este roşie. Avem un partid-stat: PSD. Avem şi o alternativă: USR, echipa din care fac parte”, a scris, duminică, pe Facebook, Elena Lasconi.

Viziteu o susține pe Lasconi

La rândul său, vehiculat în ultimele zile printre posibilii candidați, primarului reales al municipiului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu și-a anunțat susținerea pentru Lasconi.

„Mă bucur că a înțeles mesajul meu și al altor colegi, atunci când am solicitat ca oricine dorește să se înscrie în cursa pentru conducerea USR să-și asume și candidatura. O susțin pe Elena deoarece cred că în acest moment este cea mai bună soluție pentru USR. Elena are energia și dorința de a reconstrui partidul, are legitimitatea votului și notorietatea necesară pentru a începe campania cu motoarele turate. Urmează săptămâni și luni de foc. Nu ne va fi ușor, situația este extrem de complicată și o știe fiecare dintre noi. Dar fix pentru astfel de momente am intrat în politică! România se schimbă cu noi toți. E nevoie de munca fiecăruia, de hotărârea, de pasiunea fiecăruia. Și, poate, e nevoie și de puțină credință. Credința că împreună vom reuși!”, a transmis Lucian Stanciu Viziteu.

Elena Lasconi ar fi trebuit să deschidă lista Alianței Dreapta Unită pentru alegerile europarlamentare. Conducerea USR a luat decizia de a o înlocui din această postură, după ce a declarat public că a votat favorabil la referendumul pentru familia tradițională, fapt ce a generat un imens scandal. Lasconi a fost criticată pentru poziția adoptată inclusiv de către fiica sa, rezidentă în Franța și activistă comunistă.

Funcția de președinte al USR este vacantă ca urmare a demisiei lui Cătălin Drulă, survenită din cauza rezultatelor sub așteptări înregistrate la alegerile din 9 iunie. Până acum, primarul din Timişoara, Dominic Fritz, și activistul Radu Hossu şi-au mai anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al formaţiunii.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW