Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING România nu permite participarea Federației Ruse și Bielorusiei la Adunarea Parlamentară a OSCE

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 iunie 2024

Autoritățile române au decis să nu permită participarea delegaților Federaţiei Ruse și Bielorusiei la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE. Măsura va fi aplicată tuturor membrilor delegației – parlamentari și staff tehnic.

„Decizia părții române se bazează pe poziţia cunoscută şi consecventă a României în raport cu Federaţia Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei. De asemenea, o parte din membrii delegaţiei ruse la AP OSCE sunt vizaţi de măsuri restrictive la nivel UE”, au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Cea de-a 31-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a OSCE va avea loc la București, în perioada 29 iunie – 3 iulie 2024. Sub tema generală „Rolul OSCE în arhitectura actuală de securitate: o perspectivă parlamentară”, sute de parlamentari din America de Nord, Europa și Asia Centrală se vor întâlni pentru a dezbate cele trei proiecte de rezoluție ale comitetelor generale și o serie de puncte suplimentare. Acestea vor fi cuprinse în Declarația de la București, document ce urmează să fie adoptat pe 3 iulie.

Cel mai important eveniment aflat pe agenda evenimentului, va cuprinde discursuri ale președintelui Adunării Parlamentare a OSCE Pia Kauma (Finlanda), liderilor parlamentului român și oficialităților la nivel înalt din cadrul OSCE. Sesiunea anuală va include, de asemenea, reuniuni ale comitetelor ad-hoc ale AP OSCE care se ocupă de problemele migrației, combaterea terorismului și sprijinul parlamentar pentru Ucraina, precum și prânzul de lucru pe probleme de gen și alte evenimente paralele.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW