Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Programul de transport feroviar „Trenurile Soarelui” al CFR Călători începe din această noapte. Care sunt punctele de plecare și tarifele

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 14 iunie 2024 Etichete: ,

Din această noapte, 14 iunie, până pe data de 8 septembrie, se va derula programul de transport feroviar „Trenurile Soarelui”, al CFR Călători. Turiștii vor avea trenuri directe către stațiunile de la Marea Neagră. 

Potrivit CFR Călători, 30 de trenuri directe vor fi puse la dispoziția turiștilor, care leagă cele mai mari orașe din țară cu stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării. Alte 36 de trenuri vor asigura legătura Bucureștiului cu litoralul.

Punctele de plecare ale Trenurilor Soarelui

CFR Călători pune la dispoziție trenuri din cele mai mari 14 orașe ale țării, respectiv Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău. Totodată, se vor asigura conexiuni rapide din gara București Nord prin intermediul trenurilor care circulă la un interval de 1-2 ore pe ruta București Nord – Constanța, tur/retur.

Se vor asigura astfel, până pe 8 septembrie:

  • 30 de trenuri directe – 15 dus, 15 întors, dintre care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinație și punct de plecare Mangalia.
  • 36 de trenuri – 18 dus, 18 întors vor asigura legătura Bucureștiului cu litoralul, tur/retur; 15 perechi de trenuri vor pleca din gara București Nord (din care 9 perechi trec și prin București Băneasa), 2 perechi vor pleca doar din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.
  • călătoriile spre Delta Dunării vor fi asigurate de trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 pe ruta directă zilnică directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului.
  • în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre București sau Constanța.

Care sunt tarifele

Biletele pentru Trenurile Soarelui au tarife variate. Un bilet la clasa a doua costă 78 de lei, iar pentru clasa întâi călătorii au de achitat 115 lei.

Pentru trenurile care circulă din nordul țării, respectiv Satu Mare, un bilet la clasa a două costă 188 de lei. Pentru un bilet la cușetă călătorii vor achita 240,05 lei.

Călătorii pot beneficia de diferite reduceri, precum: „10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație, 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 90% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a”, potrivit CFR Călători.

Cei interesați pot achiziționa biletele atât online, pe site-ul cfrcalatori.ro, direct din aplicația mobilă „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery), de la automatele din gări sau de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW