Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Claudiu Bleonț îl face praf pe Dan Puric: „Vinde românilor stalinism sub formă de margarină”

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 iunie 2024 Etichete: ,

Actorul Claudiu Bleonț a lansat într-un interviu acordat la emisiunea „40 de întrebări”, difuzată pe Kanal D, un atac dezlănțuit la adresa confratelui său, Dan Puric, unul dintre principalii promotori ai propagandei ruse în România.

„Ai spus de colegul meu Dan Puric că e degradant să joci în telenovele. Dar nu cumva e degradant să spui că nu ai încredere în clasa conducătoare și să aud că el bate câmpii să zică copiii ‘mami, uite un apostol al României’. Și noi de fapt să știm de fapt că este colaborator cu Securitatea de la 17 ani. Că a fost turnător. Mai știm că a plecat cu Nicușor Ceaușescu în Coreea de Nord. El vinde românilor stalinism sub formă de margarină. (…) Cine e ăla care îndrăznește să spună că nu e bine în UE și NATO. Să mori tu? Și vrei să te muște stalinismul… Nu ți-a ajuns? Nu te-ai deșteptat. Ce fac cu sfinții la care Dan Puric face raport? Ce faci cu sfinții închisorilor, închiși de români, chinuiți și schingiuiți de români. Mama nu a făcut școală pentru că era de ‘origine nesănătoasă’.”

@40deintrebari.kanald Uneori, întrebările cele mai simple declanșează răspunsuri complexe. ???? Claudiu Bleonț #kanaldromania #40deintrebari #ShowBiz ♬ original sound – 40deîntrebăricuDeniseRifai

Colaborator al fostei Securități sub numele de cod „Cristian”, Dan Puric este cunoscut în spațiul public pentru declarații patriotarde și promovarea unui ortodoxism radical, asociat în general cu Biserica Ortodoxă Rusă. De altfel, actorul nu s-a ferit niciodată să își declare public admirația pentru Kremlin și chiar s-a întâlnit în România cu Alexandr Dughin, supranumit și „ideologul lui Putin”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW