Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Rusia pune capăt exporturilor de cereale pe piața europeană, în urma tarifelor impuse de UE

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 3 iunie 2024 Etichete: , , ,

Rusia își va căuta noi piețe pentru exporturile de cereale după ce Uniunea Europeană a hotărât să mărească taxele la importurile de cereale din Rusia, a anunțat luni agenția de presă rusă TASS, citându-l pe ministrul Agriculturii, Oksana Lut, potrivit Reuters și Agerpres.

Cu toate acestea, Rusia afirmă că este gata să furnizeze produse alimentare Europei, dacă va fi nevoie, a adăugat Lut. Începând cu 1 iulie, UE va majora tarifele la importurile de cereale din Rusia și Belarus. Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a decis creșterea tarifelor la importurile de cereale din Rusia pentru a diminua veniturile Kremlinului și a preveni destabilizarea sectorului agricol european. Aceste tarife, care se vor aplica și importurilor de cereale din Belarus, vor intra în vigoare la 1 iulie.

De asemenea, miniștrii UE au hotărât să prevină exporturile ilegale de cereale furate din Ucraina către piețele UE, a anunțat comisarul european pentru comerț, Valdis Dombrovskis, pe Twitter. Anul trecut, Rusia a exportat către Uniunea Europeană 4,2 milioane de tone de cereale și semințe de floarea-soarelui, însă această cantitate constituie doar o mică parte din totalul importurilor UE.

„Reglementările majorează taxele vamale la cereale, seminţe de floarea soarelui şi produse derivate din Rusia şi Belarus până în punctul în care practic vor fi oprite importurile de aceste produse”, se arată în comunicatul UE.

foto: pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW