Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


POLITICO: Primii oficiali europeni care îi sar în apărare lui Donald Trump, după condamnare

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 31 mai 2024 Etichete: , , ,

Nimic nu-l poate despărți pe Donald Trump de afecțiunea lui Viktor Orban, comentează POLITICO. Premierul ungar și-a exprimat susținerea pentru Trump vineri dimineață, chiar dacă fostul președinte american a fost găsit vinovat joi de toate cele 34 de capete de acuzare în procesul penal din New York.

Donald Trump a devenit primul fost președinte al SUA condamnat pentru o infracțiune, după ce un juriu din New York l-a declarat vinovat de falsificarea unor documente contabile pentru a masca o plată către o vedetă porno, făcută înainte de alegerile din 2016. În ciuda verdictului, Orban a continuat să-l numească pe Trump un „om de onoare” și să îl considere prietenul său cel mai bun.

„În calitate de preşedinte, el a pus întotdeauna America pe primul loc, a impus respect în întreaga lume şi a folosit acest respect pentru a construi pacea”, a declarat Orbán la X, adăugând, după cum a declarat şi Trump joi, după aflarea verdictului, că poporul american „îşi va da verdictul în noiembrie”.

Viktor Orban, lider marcant al dreptei conservatoare, a fost mult timp un aliat apropiat al lui Trump în Europa. În luna martie, acesta a călătorit în SUA pentru a-și arăta susținerea pentru candidatura republicanului, care dorește să revină la Casa Albă în urma alegerilor prezidențiale din 5 noiembrie.

Un alt sprijin pentru Trump a venit din partea vicepremierului italian de extremă dreapta, Matteo Salvini, care și-a exprimat „solidaritatea și sprijinul deplin” pentru fostul președinte american, acum condamnat. Salvini a declarat că Trump este o „victimă a hărțuirii judiciare” cauzate de „instrumentalizarea sistemului judiciar de către stânga”, el fiind liderul partidului de extremă dreapta Liga.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW