Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sondaj prezentat de Antena 3: Nicușor Dan, în fața Gabrielei Firea. Piedone pierde teren

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 mai 2024

Nicușor Dan continuă să conducă în cursa pentru Primăria Capitalei, cel puțin asta indică un sondaj prezentat de Antena 3, conform G4Media. Potrivit datelor cercetării, realizată de ARA Public Opinion, actualul primar general înregistrează 35% din intenția de vot, urmat de Gabriela Firea – 29%, Cristian Popescu Piedone – 20%, Sebastian Burduja – 12% și Mihai Enache – 3%. 

Românii vor fi chemați la urne pe data de 9 iunie pentru a-și alege reprezentanții în administrațiile locale, dar și pe cei în Parlamentul European. În cursa pentru funcția de primar general al Capitalei s-au înscris nouă candidați, însă potrivit sondajelor, doar cinci dintre ei par să conteze cu adevărat.

Potrivit datelor unei cercetări sociologice prezentate marți de Antena 3, Nicușor Dan (independent susținut de ADU și Reper) înregistrează 35% din intenția de vot, urmat de Gabriela Firea (PSD) – 29%, Cristian Popescu Piedone (PUSL) – 20%, Sebastian Burduja (PNL) – 12% și Mihai Enache (AUR) – 3%.

În precedentul sondaj de opinie realizat tot de ARA și prezentat de Antena 3 pe data de 25 aprilie, Nicușor Dan era cotat cu 37% în intenția de vot, Cristian Popescu Piedone – 28%, Gabriela Firea – 23%, Sebastian Burduja – 9%  iar Mihai Enache – 3%.

Partidul PUSL, cel care îl susține pe Cristian Popescu Piedone, este fondat de Dan Voiculescu, patronul Antena 3. Totodată, Gabriela Firea este fostă angajată a trustului Intact Media, fiind prezentatoare de știri atât la Antena 1, cât și la Antena 3. De asemenea, firma ARA Public Opinion, cea care a realizat sondajele, este deținută de Laurențiu Andrei Vasile, despre care G4Media scrie că ar fi fostul ginere al lui Dan Voiculescu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW