Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Rusia anunță exerciții nucleare la ordinul lui Vladimir Putin: „Va fi executat la intervalul de timp adecvat”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 mai 2024 Etichete: , ,

Kremlinul a anunțat luni că exercițiile cu arme nucleare non-strategice, ordonate de președintele Vladimir Putin, vor avea loc „la momentul potrivit” și că această decizie aparține Ministerului Apărării.

La începutul acestei luni, Putin a cerut armatei să desfășoare exerciții cu arme nucleare tactice, în contextul a ceea ce Moscova a numit amenințări din partea Franței, Marii Britanii și Statelor Unite. Întrebat despre aceste exerciții, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a evitat să specifice o dată exactă.

„Aceasta este o întrebare pentru Ministerul Apărării. Există într-adevăr un ordin din partea comandantului suprem, acesta va fi executat în intervalul de timp adecvat”, a spus Peskov, potrivit TASS, preluată de News.ro.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, la ordinul președintelui, Statul Major General al Forțelor Armate Ruse a început pregătirile pentru un exercițiu pe termen scurt cu unități de rachete din Districtul Militar Sudic, implicând aviația și marina.

Exercițiile vor simula pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice. Scopul acestor exerciții este de a asigura integritatea teritorială și suveranitatea Federației Ruse, ca răspuns la declarațiile provocatoare și amenințările unor oficiali occidentali.

Vladimir Putin a descris aceste exerciții drept o activitate de rutină, menționând că nu au nimic ieșit din comun. El a adăugat că exercițiile vor avea loc în trei etape, cu participarea Belarusului în a doua etapă, deoarece pe teritoriul acestuia sunt desfășurate arme nucleare non-strategice.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW