Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Misiune de salvare lângă Sf Gheorghe: O navă s-a scufundat, iar trei persoane sunt căutate

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 18 mai 2024 Etichete: , , ,

O navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat sâmbătă dimineață la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe. Echipele de căutare și salvare, incluzând echipaje ale Autorității Navale Române, Poliția de Frontieră și două nave comerciale din zonă, au fost alertate pentru intervenție. Trei membri ai echipajului sunt dați dispăruți.

Incidentul maritim a avut loc în această dimineață la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe. Sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorității Navale Române, operațiunea de căutare și salvare este în desfășurare după scufundarea navei Mohammad Z, a informat Autoritatea Navală Română. Alerta a fost primită în jurul orei 4:00, iar ofițerii MRCC au trimis imediat navele ARSVOM, SAR Artemis și SAR Apollo la fața locului. De asemenea, Poliția de Frontieră a trimis navele MAI 2110 și MAI 1106 pentru sprijin.

Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion tanzanian, avea la bord 11 membri de echipaj, dintre care 9 erau cetățeni sirieni și 2 cetățeni egipteni. Opt dintre aceștia au fost salvați de nava comercială Michel, aflată cel mai aproape de locul accidentului și coordonată de ofițerii MRCC.

Eforturile de căutare pentru cei trei membri ai echipajului dați dispăruți, toți de naționalitate siriană, continuă. Motivul scufundării navei rămâne necunoscut, iar un dosar de cercetare va fi deschis pentru a stabili cauzele și circumstanțele accidentului.

foto: ANR

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW