Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministru slovac: Atacul asupra lui Robert Fico a fost motivat politic

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 16 mai 2024 Etichete: , , ,

Robert Fico „este de așteptat să supraviețuiască” după o intervenție chirurgicală, a declarat vicepremierul său Tomáš Taraba. El a declarat pentru BBC că Fico nu se mai află într-o situație care să-i pună viața în pericol, relatează The Guardian.

„Din fericire, din câte știu eu, operația a decurs bine – și cred că în cele din urmă va supraviețui. În acest moment nu se află într-o situație care să-i pună viața în pericol. A fost grav rănit – un glonț a fost gândit în stomac și al doilea a lovit articulația – imediat a fost transportat la spital și apoi la operație.”

Deocamdată nu a existat niciun anunț oficial cu privire la starea premierului.

Potrivit informațiilor furnizate de Associated Press, premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost rănit într-un atac direct și a fost transportat la spital. Evenimentul a avut loc miercuri în orașul Handlova, situat la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitala Slovaciei, conform postului de televiziune de știri TA3. Un suspect a fost reținut în legătură cu acest incident, conform aceleiași surse.

Ministrul Apărării, Robert Kalinak, a numit atacul asupra lui Robert Fico drept un „atac politic” și a subliniat necesitatea unei reacții corespunzătoare în fața acestuia.

Suspectul care a tras patru sau cinci focuri de armă asupra lui Robert Fico este identificat drept Juraj Cintula, un bărbat în vârstă de 71 de ani, care a fost arestat la fața locului.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW