Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Eșec major pentru autorități: A doua licitație pentru calea ferată Dărmănești – Vicșani – Frontieră, anulată

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 mai 2024

CFR Infrastructură a anulat și cea de a doua licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de electrificare a liniei M500 Dărmănești – Vicșani – Frontieră Ucraina, una extrem de importantă în contextul războiului din țara vecină.

Valoarea estimată a contractului este de 200 milioane lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Mecanismul European de Interconectare, și bugetul de stat. Durata este prevăzută la 12 luni pentru proiectare, respectiv 12 luni pentru execuția lucrărilor.

În această etapă, proiectul cuprinde electrificarea liniei de cale ferată între Dărmănești și Vicșani, inclusiv lucrări conexe, și modernizarea podului de cale ferată peste râul Suceava, din stația Dornești.

„Linia de cale ferată Dărmănești – Vicșani – Frontieră face parte din rețeaua TEN-T și este o linie importantă a rețelei de cale ferată din România, prin preluarea traficului internațional european de pe cele două coridoare centrale care străbat țara noastră. O linie strategică din punct de vedere economic, prin operaționalizarea transportului internațional de marfă și de călători dinspre Ucraina, legătura cu Coridorul Rin – Dunăre și implicit cu țările din sud – estul Europei (Bulgaria, Grecia, Turcia), dar și din nord – estul Continentului (Republica Moldova, Ucraina)”, au transmis reprezentanții CFR Infrastructură.

Cel mai probabil, având în vedere că proiectul este aprobat spre finanțare de Uniunea Europeană, autoritățile vor lansa o nouă procedură.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW