Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Șeful de personal al Ministerului Apărării, Yuri Kuznetsov, arestat de autoritățile ruse

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 14 mai 2024 Etichete: , ,

Potrivit presei ruse de stat, marți dimineață, generalul-locotenent Yuri Kuznetsov, care conduce Direcția principală de personal a Ministerului rus al Apărării, a fost arestat sub suspiciunea de comitere a unei infracțiuni nespecificate, potrivit unei surse din cadrul forțelor de ordine citată de Meduza.

Ancheta asupra lui Kuznetsov este condusă de Direcția principală de anchetă militară a Comitetului rus de anchetă. Rapoartele sugerează că anchetatorii au percheziționat locuința și biroul lui Kuznetsov și au cerut deja instanței să impună măsuri împotriva acestuia.

Înregistrările instanței indică faptul că luni a avut loc o audiere de arestare preventivă la un tribunal militar din Moscova împotriva unei persoane cu numele complet al lui Kuznetsov, după cum notează canalul Telegram Baza. Cu toate acestea, măsurile specifice de constrângere impuse rămân neclare.

Rapoartele inițiale privind arestarea lui Kuznetsov au apărut de pe canalele Telegram pro-Kremlin. Potrivit canalului Rybar, anchetatorii sunt interesați de rolul anterior al lui Kuznetsov în supravegherea Serviciului de Protecție a Secretelor de Stat al armatei ruse.

Yuri Kuznetsov a ocupat funcția de șef al Direcției principale de personal a Ministerului Apărării din mai 2023. Anterior, el a ocupat funcția de șef al Direcției a 8-a a Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, care include supravegherea Serviciului de Protecție a Secretelor de Stat al Ministerului Apărării.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW