Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul primar Daniel Tudorache, trimis în judecată de DNA, a anunțat că își depune candidatura pentru Primăria Sectorului 1

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 26 aprilie 2024

Fostul primar Daniel Tudorache, trimis în judecată de DNA în „Dosarul diamantelor”, a anunțat că își depune sâmbătă candidatura pentru un nou mandat de edil Primăria Sectorului 1.

„Mâine, 27 aprilie, ora 13:00, la Biroul electoral din sectorul 1, îmi voi depune oficial candidatura pentru funcția de primar al acestui sector! Am promis cetățenilor că voi candida și o voi face! Promit că voi scoate sectorul 1 din mizeria și gunoaiele în care se sufocă sute de mii de români. Promit că voi deratiza întreaga suprafață a sectorului și îmi asum responsabilitatea de a anula toate deciziile halucinante luate de gruparea Clotilde în ultimii ani! Sloganul lansat de cetățenii sectorului 1, “Ne vrem primarul înapoi”, mă obligă și mă determină să lupt pentru asta!”, a anunțat Daniel Tudorache, pe pagina sa de Facebook.

În martie 2022, Daniel Tudorache a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupţie pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălarea banilor. Fostul primar PSD, în prezent deputat din partea aceluiași partid, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune cu o valoare de 1 milion de euro. În acelaşi dosar, fosta sa soţie, Adina Tudorache, este judecată pentru complicitate la spălarea banilor.

La percheziții, procurorii DNA au găsit în locuința sa 258 de bijuterii și pietre prețioase, printre care și diamante, în valoare totală de 9,78 milioane de lei.

Deși nu a făcut nicio precizare în acest sens, cel mai probabil, Tudorache va candida ca independent, în condițiile în care PSD îl susține oficial pentru funcția de primar al Sectorului 1 pe liberalul George Tuță. El se va confrunta și cu actualul primar, Clotilde Armand, trimisă joi în judecată de Parchetul de pe lângă judecătoria Sectorului 1.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW