Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Fostul ministru al sănătății, Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 26 aprilie 2024

Fostul ministru PSD al sănătății, Sorina Pintea, a fost condamnată vineri de Tribunalul Cluj la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită. Hotărârea nu este definitivă. 

Pintea a fost trimisă în judecată de Direcția Națională Anticorupție, în urmă cu 3 ani, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită. Conform procurorilor, fostul ministru ar fi primit, în două tranșe sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit DNA, banii reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială.

De cealaltă parte, avocații Sorinei Pintea au susținut că fostul ministru al sănătății nu ar fi avut cunoștință despre suma de bani pe care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit-o în biroul său.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW