Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


De la Cîrstoiu la Firea. Cum s-a sucit Marcel Ciolacu în trei săptămâni

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 23 aprilie 2024

Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei în perioada 2016-2020, a fost desemnată candidatul PSD la Primăria Capitalei. După ce în urmă cu trei săptămâni liderul PSD, Marcel Ciolacu, declara cu încredere că medicul Cătălin Cîrstoiu va câștiga cu siguranță alegerile pentru Primăria Capitalei, acum Ciolacu își pune toate speranțele în Gabriela Firea.

După o ședință care a durat aproape 14 ore, conducerile PSD și PNL au decis să îl retragă luni, 22 aprilie, pe Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, în urma problemelor de integritate și mai ales a scorului slab din sondajele de opinie.

„Firea va câștiga! Garantez”

Întrebat de ce a luat decizia de a-l retrage pe Cîrstoiu și a merge cu Firea la alegeri, Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus:

„Am preferat să câștig Primăria Capitalei. Am și eu strategiile mele (râde). Firea va câștiga! Garantez”, a declarat liderul PSD marți, 23 aprilie.

Ciolacu a explicat că decizia de a-l retrage pe Cîrstoiu și de a merge cu Firea a fost luată în interesul câștigării Primăriei Capitalei și că în politică, uneori, percepția este mai importantă decât realitatea.

„Cîrstoiu a reacționat ok, a înțeles că e cel mai bine așa. Îmi pare rău ca l-am transformat în omul negru in două săptămâni. Era un medic bun”, a adăugat Ciolacu.

Ce spunea Ciolacu în urmă cu trei săptămâni

În urmă cu trei săptămâni, Ciolacu era ferm convins că medicul Cătălin Cîrstoiu va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei. Într-o declarație anterioară, șeful PSD argumenta că într-o confruntare cu Piedone și Nicușor Dan Cătălin Cîrstoiu ar fi fost în avantaj, fiind liantul între diferitele segmente de susținători din Capitală.

„În primul şi în primul rând, eu vreau să câştige bucureştenii. E normal. Părerea mea este că va câştiga domnul Cătălin Cîrstoiu, pentru că e o diferenţă foarte mare între susţinători, nu există nicio comunicare între susţinătorii domnului Nicuşor Dan şi susţinătorii domnului Piedone. Liantul, în acest moment, este Cătălin Cîrstoiu”, a spus liderul PSD într-un interviu pentru DC News.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ Cine are cele mai mari șanse la Primăria Capitalei, după ce PSD și PNL și-au anunțat candidați proprii

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW