Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cum explică Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă desemnarea unor candidați proprii la Primăria Capitalei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 aprilie 2024

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și cel al PNL, Nicolae Ciucă, au confirmat marți decizia de retrage a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei și înlocuirea sa cu doi candidați separați – Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL).

Scorul slab înregistrat în sondajele de opinie și problemele de integritate au fost în cele din urmă fatale candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu pentru funcția de primar general al Capitalei. După 14 ore petrecute în ședință la Palatul Victoria, liderii PSD și PNL au decis retragerea medicului din cursa pentru primărie și desemnarea unor candidați proprii. Este vorba despre cei doi lideri ai organizațiilor locale, Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, și Sebastian Burduja, actualul ministru al economiei.

Ciolacu: „Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol”

Mult timp aflat într-o puternică confruntare internă cu Gabriela Firea, Marcel Ciolacu i-a transmis public un mesaj de susținere.

„Decizia ca PSD și PNL să meargă cu proprii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență  și circ! Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București! Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă. Îi mulțumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă. De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Ciucă: „Este opțiunea care dă speranțe celor care nu s-au hotărât”

Nicolae Ciucă a refuzat să vorbească despre opțiunea PSD și l-a lăudat pe candidatul susținut de PNL.

„Este absolut normal ca înainte de a anunța numele să avem o discuție. Am discutat cu S Burduja înainte de a lua decizia finală. Șansele PNL sunt date de profilul candidatului. Vine de pe funcția de ministru. Este opțiunea care dă speranțe celor care nu s-au hotărât. Poate să își prezinte programul pentru Primaria Capitalei ca un nou intrat. Sebastian Burduja este unul dintre politicienii tineri, cu o pregătire și o educație foarte bună. A performat la Ministerul Digitalizării și Ministerul Energiei”, a transmis Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW