Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu o apără pe Gabriela Firea: Adevărul a ieșit la iveală. Nu a avut nicio treabă cu „azilele groazei”

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 20 aprilie 2024 Etichete: , ,

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut sâmbătă, 20 aprilie, că scandalul privind azilele în care bătrânii erau exploataţi şi neglijaţi a fost unul „clocit” şi „organizat”, cât şi că „Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei”.

„Când am ajuns la guvernare normal au început să apară nenorociri. Erau știute din februarie, noi am intrat în august. Știți la ce mă refer – azilele groazei. Din februarie, până când am ajuns eu prim-ministru, când la acel moment era și doamna Gabriela Firea ministru, s-a clocit, și s-a organizat tot acel atac. Astăzi, după nici un an de zile, adevărul a ieșit la iveală, Gabriela Firea n-a avut nicio treabă cu azilele groazei. Marius Budăi n-a avut nicio treabă cu azilele groazei. Trebuie să înțelegem că politica nu este balet. Trebuie să înțelegem în schimb că trebuie să ținem unii la alții”, a declarat prim-ministrul la lansarea candidaților PSD Argeș la alegerile locale.

Declarațiile lui Ciolacu vin în contextul în care în spaţiul public se vehiculează scenariul retragerii candidatului comun PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, din cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, în urma acuzațiilor de incompatibilitate.

Atât Firea, la acel moment ministru al Familiei, cât şi Marius Budăi, ministru al Muncii, și-au dat demisia în urma unei anchete jurnalistice a Centrului de Investigaţii Media privind azilele groazei din Voluntari, în care vârstnici şi persoane cu handicap erau supuşi unor tratamente inumane, cei care administrau azilele având legătură cu apropiaţi ai Gabrielei Firea.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW