Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

By Florea Eva , in Politic Stirile zilei , at 16 aprilie 2024 Etichete: ,

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa în perioada 17-18 aprilie 2024 la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se va desfășura la Bruxelles, Regatul Belgiei.

De asemenea, va participa și la recepția găzduită de Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor, în onoarea șefilor de stat și de guvern ai Uniunii Europene, transmite Administrația Prezidențială.

Pe agenda reuniunii se află subiectul despre un nou Pact european pentru competitivitate și despre relația Uniunii Europene cu Turcia.

Noul Pact european privind competitivitatea va fi dezbătut pe larg și va cuprinde o serie de aspecte esențiale pentru viitorul economic al Uniunii, cum ar fi: Piața Unică, Uniunea Piețelor de Capital, politica industrială a Uniunii, energie, economie circulară, aspecte digitale, politici comerciale, aspecte sociale, inovație, reducerea poverii administrative și agricultura.

Liderii Uniunii Europene vor avea, de asemenea, discuții referitoare la evoluțiile războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, situația din Orientul Mijlociu, precum și viitoarea Agendă Strategică a Uniunii.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW