Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sondaj AtlasIntel: Nicușor Dan, pe primul loc în intenția de vot pentru Primăria Capitalei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 aprilie 2024

Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, ar câștiga un nou mandat, cu 37,1% dintre voturi, într-o confruntare cu Cristian Popescu Piedone, Cătălin Cîrstoiu și Mihai Enache, arată un sondaj de opinie realizat de AtlasIntel, la începutul lunii aprilie, la comanda Digi24.

Răsturnare de situație în cursa pentru funcția general al Capitalei. Dacă în săptămânile trecute Cristian Popescu Piedone se situa pe primul loc în intenția de vot a bucureștenilor, inclusiv într-un sondaj comandat de Nicușor Dan, acum Nicușor Dan se află în această postură. Potrivit unui sondaj realizat de AtlasIntel, într-o cursă cu Piedone, Cîrstoiu și Enache, actualul primar general ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 37,1% din voturile bucureștenilor cu drept de vot. Pe locul doi se clasează Piedone cu 30%, în timp ce Cîrstoiu obține doar 17,4%, iar Enache 4,9%.

Sociologii au luat în calcul și un al doilea scenariu în care AUR l-ar sprijini pe Cozmin Gușă la Primăria Capitalei. În acest caz, Nicușor Dan ar câștiga alegerile cu 35,4% din voturi, pe locul doi ar fi Piedone cu 30,7%, pe locul trei Cîrstoiu cu 16,4%, iar Gușă ar obține 5,8%.

PSD-PNL, pe primul loc în intenția de vot pentru Consiliul General

În ce privește lista pentru Consiliul Local al Municipiului București, arată sursa citată, în scenariul în care sunt luați în considerare toți bucureștenii cu drept de vot, Alianța PSD-PNL ar câștiga alegerile cu 36%, potrivit sondajului AtlasIntel. Pe locul doi se clasează Dreapta Unită cu 29,5% dintre voturi, iar AUR ar obține 8,4%.

Totodată, 41,5% dintre bucureștenii care au spus că merg la vot ar pune ștampila pe alianța PSD-PNL. Pe locul doi se află Dreapta Unită cu 34,3%, iar pe locul 3 se află AUR cu 9,8%.

Nicușor Dan, considerat cel mai bun primar al Capitalei de după Revoluție

Întrebați cine a fost cel mai bun primar al Bucureștiului după 1989, 27,5% dintre bucureșteni au răspuns Nicușor Dan. Locul doi este ocupat de Gabriela Firea, cu 23,3%, iar locul trei de Traian Băsescu cu 18,6%.

Sondajul AtlasIntel a fost realizat în perioada 05 – 08 aprilie, pe un eșantion de 1.092 de respondenți.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW