Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Emeric Jenei este în viață

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2024

Imens fake news difuzat de presa românească. Zeci de publicații din întreaga țară au anunțat joi moartea lui Emeric Jenei (87 ani). Numai că, potrivit informațiilor noastre, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal este în viață. 

Emeric Jenei jucat la UTA Arad, Steaua și la echipa națională, unde a bifat 12 selecții. Ulterior, a îmbrățișat cariera de antrenor. În 1986, cu Jenei pe bancă, Steaua a reușit să câștige Cupa Campionilor, după victoria în fața Barcelonei, la lovituri de departajare.

Jenei a avut două mandate de antrenor la echipa națională. Primul, între 1986 și 1990, a fost marcat de calificarea la Cupa Mondială din Italia, unde tricolorii s-au oprit în optimile de finală, fiind învinși de Irlanda. Cel de-al doilea a fost sinonim cu Euro 2000. Jenei a preluat banca tehnică după plecarea lui Victor Pițurcă, selecționer care calificase echipa la turneul final din Belgia și Olanda. România a reușit să iasă dintr-o grupă aparent imposibilă, cu Portugalia, Anglia și Germania, însă avea să se oprească în sferturile de finală, fiind eliminată de Italia.

Știre în curs de actualizare.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW