Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


REUTERS: Rusia majorează importurile de benzină din Belarus, în timp ce rezervele interne din țară se reduc

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 27 martie 2024 Etichete: , , ,

Rusia a majorat importurile de benzină din Belarus, în luna martie, în timp ce rezervele interne din țară se reduc, transmite Reuters

Rusia a luat măsura pentru a face față riscului de penurie pe piața sa internă din cauza reparațiilor neprogramate la rafinăriile rusești după atacurile de drone, au declarat miercuri patru surse din industrie și comerț pentru Reuters.

De obicei, Rusia este un exportator net de combustibil și un furnizor pe piețele internaționale, dar întreruperea rafinăriilor rusești a forțat companiile petroliere să importe.

Rusia a interzis deja exporturile de benzină de la 1 martie pentru a asigura suficient combustibil pentru piața internă, după atacurile cu drone ucrainene asupra rafinăriilor rusești de la începutul anului.

În mod normal, Rusia importă foarte puțin combustibil din Belarus, deși a apelat la acesta în perioada august-octombrie anul trecut, când s-a confruntat cu penurii de combustibil care au dus la o creștere rapidă a prețurilor la benzină și au determinat o altă interdicție a exporturilor de produse petroliere.

Companiile petroliere rusești pot crește livrările de petrol către rafinăriile din Belarus în schimbul unor produse petroliere suplimentare pentru aprovizionarea Rusiei, au declarat surse din industrie.

În general, Belarus își exportă produsele petroliere prin porturile rusești de la Marea Baltică către piețele internaționale, în cadrul unor acorduri de tranzit pe termen lung între cele două state.

Ministerul Energiei din Rusia și compania petrolieră de stat belarusă Belneftekhim, care operează ambele rafinării din republică, nu au răspuns la solicitările de comentarii.

Nici Rosneft, Lukoil, Tatneft și Gazpromneft din Rusia, toți furnizori importanți de petrol din Belarus și operatori ai benzinăriilor din republică, nu au răspuns la solicitări.
Rafinăriile din Belarus folosesc în principal petrol rusesc ca materie primă, în timp ce companiile petroliere rusești, care au filiale în Belarus, cumpără, de asemenea, benzină de la rafinării pentru a-și aproviziona stațiile de carburanți din Belarus.

Sursă foto: Pixabay

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW