Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Donald Trump, despre amenințările împotriva NATO: Este un mod de a negocia

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 martie 2024 Etichete: , ,

Donald Trump, fostul președinte american și candidat în alegerile prezidențiale din noiembrie, își exprimă asigurările că amenințările sale recente la adresa NATO sunt parte a unui proces de negociere cu statele membre ale Alianței Nord-Atlantice, conform relatărilor AFP.

Miliardarul republican a stârnit îngrijorare în Uniunea Europeană (UE) în februarie, atunci când a amenințat că nu va mai garanta apărarea statelor membre NATO împotriva Rusiei, în lipsa plății cotizațiilor aferente.

Aceste declarații au fost puternic criticate de mai mulți lideri europeni și de adversarul său democrat în cursa prezidențială, Joe Biden.

”Este un mod de a negocia. Statele Unite trebuie să-şi plătească partea lor şi nu partea tuturor
”, a respins furtunosul septuagenar într-un tête-à-tête cu Nigel Farage, un reprezentat al extremei drepte britanice.

Donald Trump s-a lăudat de altfel că a umplut conturile NATO prin declaraţiile sale.

”Ei au început să plătească mulţumită acestor comentarii pe care le-aţi văzut acum două-trei săptănmâni”, a declarat el, fără să dea vreun exemplu.

Republicanul, care urmează să-l înfrunte pe preşedintele democrat Joe Biden în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, le reproşează cu regularitate membrilor Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic faptul că nu-şi respectă angajamentele cu privire la cheltuielile militare.

”Nu uitaţi că toate astea sunt mai importante pentru ei decât pentru noi. Noi avem un ocean care ne desparte de anumite probleme”, a subliniat el marţi.

”Un ocean mare şi frumos”, a subliniat Donald Trump.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW