Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Investigație Recorder: City managerul Sectorului 3 direcționează milioane de euro din bugetul primăriei către firmele familiei sale

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 martie 2024

Grave nereguli la Primăria Sectorului. Publicația Recorder a publicat luni, 18 martie, o investigație potrivit căreia Marius Daniel Ciobîcă, city managerul Sectorului 3 și mâna dreaptă a primarului Robert Negoiță, direcționează milioane de euro din bugetul primăriei către firmele familiei sale.

Concret, arată jurnaliștii, în cazul a două caiete de sarcini, care stabilesc criteriile tehnice privind acordarea unor lucrări pentru sisteme îngropate, respectiv pentru pavele și borduri, Ciobîcă este cel care a parafat documentele. Ambele contracte au fost atribuite către o firmă fără experiență în domeniu – Challenge Concept SRL. Înființată în august 2022, cu un singur angajat, SRL-ul reușește să câștige, în 2023, – de una singură sau în asociere cu alte firme – trei acorduri-cadru în valoare totală de aproape 14 milioane de euro pentru lucrări de infrastructură în sectorul lui Negoiță. Firma Challenge Concept este deținută de Alina Gabriela Anton, partenera fratelui city managerului Ciobîcă.

Femeia deține integral încă o companie abonată la contracte cu primăria lui Negoiță. Este vorba despre Greenwise Solutions – firmă cu un singur angajat – care în ultimii doi ani a câștigat contracte cu Primăria Sectorului 3, în valoare de peste 2 milioane de euro.

Investigația integrală poate fi citită pe Recorder.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW