Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alianța Dreapta Unită a fost respinsă de Biroul Electoral Central / USR, PMP și Forța Dreptei au contestat decizia la ÎCCJ

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 18 martie 2024

Biroul Electoral Central (BEC) a decis duminică, 17 martie, să respingă protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită, a anunțat liderul USR, Cătălin Drulă. Reprezentanții USR, PMP şi Forţa Dreptei au contestat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Drulă a acuzat că decizia BEC vine la solicitarea PSD.

„Respingerea protocolului Alianţei Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, care arată întregii ţări unde am ajuns cu starea democraţiei.  Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susţin o alternativă onestă la actuala putere. Noi avem soluţiile corecte pentru a moderniza România şi nu nu vom împiedica de scamatoriile instituţiilor pe care le controlează.  În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul Bucureşti. Pe 2 februarie 2024, acelaşi Tribunal Bucureşti a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare”, a scris președintele USR într-o postare pe Facebook.

Contestație la ÎCCJ

„Am depus la ICCJ contestație la decizia de respingere a Alianței Dreapta Unită. Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic și vizează excluderea Opoziției de pe buletinul de vot. În 24 de ore, judecătorii de la Înalta Curtea de Casație și Justiție vor da verdictul. Pe umerii lor stă acum viitorul democrației.

Am mai trecut printr-o încercare similară în 2019, când Liviu Dragnea a încercat să scoată USR de pe buletinul de vot. Am câștigat atunci la ICCJ. Continuăm lupta pentru o Românie modernă, în ciuda blocajelor de la PSD și PNL”, a scris Drulă pe Facebook.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW