Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Proba teoretică a examenului de conducere se poate susține oriunde în țară

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 13 martie 2024

Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 13 martie, egea care prevede că examenul teoretic pentru permisul de conducere poate fi dat oriunde în țară.

Potrivit expunerii de motive, iniţiativa vizează eliminarea timpilor foarte mari de aşteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic de obţinere a permisului de conducere, creşterea responsabilităţii instructorilor auto în actul de pregătire a viitorilor participanţi la trafic, precum şi oferirea posibilităţii, pentru candidaţii la obţinerea permisului de conducere, de a participa la examenele teoretice şi practice oriunde în ţară, notează News.ro.

În plus, „pregătirea teoretică şi practică în vederea obţinerii permisului de conducere va fi organizată pe module şi va fi recunoscută reciproc de unităţile autorizate cu atribuţii în domeniu”.

„Proba teoretică de verificare a cunoştinţelor pentru obţinerea permisului de conducere se poate susţine la orice autoritate competentă de pe teritoriul României cu respectarea condiţiilor de vârstă, potrivit legii. Proba practică pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul ori reşedinţa sau, în cazul celor aflaţi la studii în România de cel puţin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc”, mai indică sursa citată.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW