Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Donald Trump l-a asigurat pe Viktor Orban că nu va mai da „un cent” Ucrainei dacă va câștiga alegerile din SUA

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 11 martie 2024 Etichete: , , , ,

Viktor Orban, premierul Ungariei, a afirmat că Donald Trump nu va furniza asistență financiară pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei în lupta împotriva Rusiei în cazul în care va fi reales președinte. Orban a făcut aceste declarații după întâlnirea cu fostul președinte la reședința sa din Florida.

Viktor Orban, prim-ministrul care își manifestă sprijinul față de eforturile vechiului său aliat de a reveni la Casa Albă, s-a întâlnit vineri cu Donald Trump în Florida.

„Nu va da un ban în războiul dintre Ucraina și Rusia și, prin urmare, războiul se va încheia”, a declarat Orban la televiziunea de stat duminică seara. „Deoarece este evident că Ucraina singură nu poate sta pe picioare”. „Dacă americanii nu dau bani și arme, și nici europenii, atunci acest război se va termina. Și dacă americanii nu dau bani, europenii nu pot finanța singuri acest război și atunci războiul se va termina”, a spus Orban.

Premierul Ungariei a refuzat să trimită arme către Kiev și a menținut legături economice strânse cu Moscova începând din 2022, când forțele ruse au invadat Ucraina. Ultima lor întâlnire a avut loc în octombrie, în China, unde s-au întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin, în pofida eforturilor Uniunii Europene de a izola Kremlinul. Orban a subliniat că modalitatea de încheiere a conflictului și de restaurare a unei Europe stabile și sigure este „o altă chestiune”, dar a menționat că este crucială pacea și că Trump dispune de mijloacele necesare pentru a contribui la aceasta.

O declarație ulterioară făcută de biroul lui Trump a menționat doar că cei doi lideri au discutat probleme care afectează ambele națiuni, inclusiv securitatea la granițele lor, fără a menționa explicit situația din Ucraina.

Un număr crescut de lideri europeni exprimă îngrijorarea că un nou mandat al lui Trump la Casa Albă ar putea însemna o reducere a sprijinului SUA atât pentru Ucraina, cât și pentru alianța militară transatlantică NATO.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW