Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul șef al DNA Ploiești și procurorul care a deschis dosarul 10 august scapă de acuzațiile de abateri disciplinare

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 13 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acuzațiile de abateri disciplinare lansate de Inspecția Judiciară în cazul lui Lucian Onea, fost procuror șef al DNA Ploiești și în cazul lui Bogdan Pîrlog, magistratul care a deschis dosarul violențelor din 10 august 2018. Decizia CSM poate fi atacată de inspectori la Instanța Supremă.

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii au considerat că ambele acțiuni disciplinare ale Inspecției Judiciare sunt nule.

Acuzațiile inspectorilor

Lucian Onea, în prezent prcuror la Parchetul Câmpina (suspendat din funcție), a fost acuzat că ar fi săvârșit abateri disciplinare pentru că nu s-ar fi abținut de la soluționarea unui dosar în care era implicat Vlad Cosma.

De cealaltă parte, Bogdan Pîrlog, prim-procuror militar adjunct al Parchetului Militar București a intrat în vizorul Inspecției Judiciare pentru o serie de critici lansate într-un comunicat de presă al asociației pe care o conduce împotriva activității Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Cele două decizii luate de Secția pentru procurori a CSM pot fi contestate de Inspecția Judiciară. Ultimul cuvânt îl vor avea judecătorii Instanței Supreme.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/fostul-sef-al-dna-ploiesti-si-procurorul-care-a-deschis-dosarul-10-august-scapa-de-acuzatiile-de-abateri-disciplinare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW