Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Demisii în bloc la DNA Constanța după delegarea unui nou șef/ Conducerea DNA: Unii nu înțeleg că loialitatea este față de instituție, nu față de persoane

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 28 februarie 2024

Cinci dintre cei șapte procurori DNA Constanța și-au dat demisiile în bloc după ce la conducerea serviciului teritorial a fost delegat procurorul Mihai Stanciu, fostul șef al Parchetului Judecătoriei Constanța. Informația a fost confirmată pentru Mainnews.ro de către noul șef al DNA Constanța, care însă nu a dorit să facă alte comentarii. 

Criză majoră la DNA Constanța. Cinci dintre cei șapte procurori și-au prezentat demisiile, după ce procurorul șef al DNA, Marius Voineag, l-a delegat la șefia serviciului teritorial pe procurorul Mihai Stanciu. Decizia survine în contextul în care instituția se confrunta deja cu o lipsă acută de personal.

Marius Voineag: Unii nu înțeleg că loialitatea este față de instituție, nu față de persoane

Contactat de Mainnews.ro, procurorul șef al DNA, Marius Voineag, a declarat că procurorii ar trebuie să își arate loialitatea față de instituție, iar nu de persoanele din conducere.

„Situația de acolo reflectă exact genul de abordări radicale care au prejudiciat imaginea instituției în trecut, vrem să evităm genul asta de abordări pe viitor pentru că afectează munca noastră, instituția trebuie să transmită un mesaj de coerență și seriozitate. Arată cât de greu este să reformezi instituțiile. Orgoliu personal vs bunul mers instituțional… Asta arată că unii nu înțeleg că loialitatea este față de instituție, nu față de persoane. Încetarea va trebui confirmată de CSM și abia după pleacă procurorii”, a transmis Marius Voineag.

USR îi cere demisia lui Marius Voineag

La scurt timp după publicarea acestui anunț, USR, partid care l-a contestat în mai multe rânduri pe Marius Voineag, i-a cerut acestuia demisia de la șefia DNA.

„Este fără precedent ca procurorii dintr-o filială întreagă a DNA să își dea demisiile în semn de protest față de numirea pe care Marius Voineag a făcut-o la conducerea DNA Constanța. Într-un județ cunoscut pentru cazuri de corupție la nivel înalt și rețele de influență, cum este Constanța, Marius Voineag a propus ca DNA să fie condusă de un procuror fără rezultate notabile și fără experiență în combaterea corupției”, a declarat Stelian Ion, fost ministru USR al justiției.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW