Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Doi bărbați suspectați că au furat un ATM bitcoin din Capitală, arestați preventiv / Prejudiciul se ridică la aproape 90.000 de lei

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 27 februarie 2024

Doi bărbați suspectați de furtul unui terminal ATM bitcoin, în data de 19 ianuarie, au fost reținuți de autorități. Cei doi au încercat să fugă, dar au fost depistați de oamenii legii pe aeroport. Prejudiciul estimat al furtului este de 87.500 de lei.

Investigațiile au arătat că cei doi suspecți, în vârstă de 26, respectiv 35 de ani, au planificat furtul în prealabil. Au închiriat un autoturism din străinătate și au procurat unelte specializate pentru a sparge și transporta bancomatul. Apoi, au supravegheat locația, un restaurant din Sectorul 1 al Capitalei, pentru a pregăti detaliile necesare pentru a pune în aplicare infracțiunea.

De asemenea, la momentul faptei, ce doi au distrus o cameră de supraveghere pentru a evita înregistrarea activităților lor, conform informațiilor furnizate de Poliția Capitalei.

Sâmbătă, 24 februarie, unul dintre suspecți, în vârstă de 35 de ani, a fost depistat pe un aeroport din Capitală în timp ce încerca să fugă din țară pentru a evita urmărirea penală. A fost reținut pentru 24 de ore și, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile.

În ceea ce privește celălalt suspect, în vârstă de 26 de ani, a fost emis un mandat de arestare în absență, iar autoritățile au demarat căutările pentru a-l găsi.

Cu date și indicii că acesta intenționează să revină în țară la sfârșitul lunii februarie, suspectul în vârstă de 26 de ani a fost identificat și reținut la un aeroport la momentul debarcării sale. A fost plasat în arestul Poliției Capitalei, iar ancheta este în curs de desfășurare sub supravegherea Serviciului de Investigații Criminale și Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracțiunea de furt calificat.

Sursa foto: Poliția Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW