Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Procurorul general al României, la ședința de bilanț a DNA: Am intrat într-un an dificil, din care nu vor lipsi atacurile la adresa Ministerului Public


Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), Alex Florența, a transmis luni, 26 februarie, cu ocazia ședinței de bilanț a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pe 2023, că anul curent se anunță dificil, anticipând un val de atacuri la adresa Ministerului Public și a DNA, cu potențiale încercări de atragere în dezbateri politice străine de misiunea structurilor de parchet. 

„Am intrat de câteva săptămâni într-un nou an, care se anunţă într-adevăr dificil, cu multe provocări, și din care nu vor lipsi cel mai probabil atacurile la adresa Ministerului Public în asamblul său sau a Direcţiei Naţionale Anticorupţie în particular, sau încercările de atragere a noastră în diferite jocuri sau dezbateri care n-au legătură neapărat cu activitatea structurilor de parchet, dar care vor fi folosite în încercarea de a manipula opinia publică în propriul interes”, a declarat procurorul general al României, citat de News.ro.

Florența a îndemnat DNA să nu cedeze în fața acestor provocări și să vadă atacurile ca pe un impuls puternic de a-și intensifica eforturile.

„Când indivizii corupţi încearcă să vă submineze munca sau să vă discrediteze activitatea, nu este un semn al slăbiciunii dumneavoastră, ci al fricii lor (…) Acum însă, mai mult ca oricând, trebuie să rămânem vigilenţi împotriva oricăror încercări de influenţare a activităţii noastre, a oricăror tentative de a ne dezbina şi de a ne deturna astfel de la scopul misiunii noastre. Trebuie să ne amintim că datoria noastră este în primul rând faţă de lege şi societate şi nu faţă de jocuri sau agende personale ale unora sau altora. Şi trebuie să ne păstrăm calmul şi să ne menţinem obiectivitatea în faţa presiunilor şi intimidărilor externe de oriunde ar veni ele”, a adăugat Alex Florența.

La rândul său, procurorul-șef al DNA, Marius Voineag, a afirmat că procurorii vor acționa în continuare cu determinare, în ciuda faptului că în România urmează să fie organizate patru rânduri de alegeri. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW