Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Raiduri americane și britanice au lovit ținte houthi în Yemen

By Preda Maria , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 25 februarie 2024 Etichete: , , , , ,

Forțele armate ale Statelor Unite ale Americii și Marii Britanii au lansat o nouă serie de raiduri aeriene împotriva unor ținte militare ale rebelilor pro-iranieni Houthi din Yemen, a anunțat Pentagonul.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că noile operațiuni au fost efectuate cu sprijinul forțelor armate din Australia, Bahrain, Canada, Danemarca, Olanda și Noua Zeelandă.

Atacurile au lovit mai multe ținte în opt locații diferite, inclusiv câteva depozite subterane de arme și rachete, drone, sisteme de apărare aeriană, radare și un elicopter. Noile raiduri, a explicat Austin, fac parte din răspunsul internațional la atacurile Houthi asupra navelor comerciale din Marea Roșie și au „afectat și mai mult capacitățile militare” ale rebelilor.

Ministrul Apărării de la Londra a confirmat și el participarea Royal Air Force la raidurile din ziua de sâmbătă, dezvăluind că au fost angrenate patru avioane de vânătoare de tip Typhoon, împreună cu două avioane cisternă.

Potrivit declarațiilor sale, avioanele britanice au luat în vizor „mai multe ținte”, concentrate în special pe „două situri”.

Acestor acțiuni aeriene li se alătură alte raiduri similare desfășurate în ultimele săptămâni în Yemen de către forțele armate din SUA și Marea Britanie, primul dintre ele având loc în noaptea de 11 spre 12 ianuarie.

La începutul acestei săptămâni, gruparea de rebeli pro-Iran Houthi a revendicat un atac asupra unei nave de marfă aparținând Marii Britanii și pentru un atac cu drone asupra unui distrugător american și au vizat portul și orașul stațiune Eilat din Israel cu rachete balistice și drone.

Sursă foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW