Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Republica Moldova: Deputata Marina Tauber, principala voce a mișcărilor de destabilizare, sancționată de SUA

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 februarie 2024

Statele Unite au anunțat vineri, 23 februarie, sancțiuni împotriva Marinei Tauber, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului, notează TV8.md. Anunțul a fost făcut de Ambasada SUA în Republica Moldova.

„Cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte. Ei merită un viitor lipsit de influența maligna a Kremlinului. Statele Unite salută progresele înregistrate de Moldova în implementarea reformelor democratice și economice. Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei în construirea unui viitor mai democratic, prosper și sigur”, a transmis ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Fostă jucătoare de tenis, Marina Tauber este principala colaboratoare a lui Ilan Șor, alături de care a fost implicată în frauda din sistemul bancar. Oligarhul a fost condamnat la 15 ani de închisoare în acest dosar, în timp ce procesul în care deputata a fost trimisă în judecată se află încă pe rolul instanțelor.

După declanșarea agresiunii militare a Federației Ruse asupra Ucrainei, care viza și obținerea controlului de facto asupra întregului teritoriu al Republicii Moldova, partidul lui Ilan Șor, desființat între timp, a organizat așa-numite proteste împotriva guvernării pro-europene, iar în fruntea acestora s-a aflat Marina Tauber. În realitate, prin aceste mișcări se urmărea destabilizarea societății și preluarea puterii, astfel încât să fie blocată apropierea de Uniunea Europeană și NATO.

Sursa foto: Inquam Photos

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW