Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu va fi cercetată, anunță Inspecția Judiciară

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 23 februarie 2024

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu va fi cercetată. Inspecția Judiciară s-a autosesizat după ce magistratul a întrebat dacă unul dintre tinerii morți în accident se afla în sală. 

„Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligației de studiere a dosarelor anterior ședinței de judecată (inclusiv din perspectiva prezenței în instituție a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor și ședințelor de judecată, comportamentul judecătorului în ședințele de judecată, în principal cu referire la ședința de judecată din data de 22.04.2024, precum și existența unor eventuale situații de incompatibilitate în legătură cu dosarul menționat”, a transmis Inspecția Judiciară.

Potrivit ZiuaDeConstanța, Ioana-Ancuța Popoviciu este magistrat al Judecătoriei Mangalia din 15 martie 2022, atunci când Consiliul Superior al Magistraturii a decis transferul magistratului de la Judecătoria Ineu la Judecătoria Mangalia.

Inspectorii judiciari s-au sesizat din oficiu după ce în spațiul public au apărut mai multe informații despre atitudinea acesteia în timpul ședinței de judecată.

Părinții victimelor lui Vlad Pascu au reclamat că magistratul mesteca gumă și că nu părea pregătită. Chiar în timpul ședinței, judecătoarea a întrebat dacă unul dintre tinerii morți în accident se afla în sală.

„Când mi-a spus dacă băiatul meu e în sală… N-am văzut în viața mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul (n. r.ed. – buletinul lui Sebastian Olariu, tânărul mort în accident, le-a spus tatăl lui Sebi reporterilor.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW