Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Nicuşor Dan: Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare ar fi un atac la adresa democraţiei

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 februarie 2024 Etichete: , , ,

Nicuşor Dan, primarul Bucureștiului, a declarat că o comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare ar fi „un atac la adresa democraţiei”, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare ar fi un atac la adresa democraţiei”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

De asemenea, edilul general a adăugat că „ne plângem de multă vreme că politicienii sunt rupţi de societate şi acum tocmai o astfel de măsură artificială nu ar face decât să rupă şi mai tare, adică să se vadă şi mai clar că una este agenda politicienilor, alta e agenda cetăţeanului”.

Acesta a mai spus că a adus în discuţie acest scenariu la un interviu, la Prima News.

„În cadrul interviului am prezentat şi proiectele pe care le-am realizat şi cele pe care intenţionăm să le derulăm pentru oraş”, a conchis Dan.

Context

Tema unificării alegerilor pentru Parlamentul European cu cele locale va fi abordată în cadrul ședinței coaliției programate pentru miercuri, în urma unor convorbiri preliminare între liderii celor două partide componente ale coaliției, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, desfășurate duminică. Conform unor surse citate de Digi24.ro, până în acest moment s-au explorat diverse „scenarii peste scenarii”, fără ca o decizie definitivă să fie stabilită.

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au discutat duminică despre comasarea alegerilor, o temă care momentan întâmpină obstacole în cadrul coaliției. Discuțiile nu au inclus propunerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale, un punct de controversă în negocierile de la începutul săptămânii precedente. De asemenea, PSD și PNL au examinat în ședințe separate aspectele legislative legate de unificarea alegerilor pentru Parlamentul European și cele locale, precum și diferitele scenarii pentru această comasare. O nouă întâlnire a Coaliției este programată pentru miercuri.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW