Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Soția lui Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia, promite să continue activitatea opozantului rus: „Vladimir Putin l-a ucis”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 februarie 2024 Etichete: , , ,

Iulia Navalnaia, soția lui Aleksei Navalnîi, l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că este responsabil pentru moartea soțului ei și a declarat că va prelua și va continua activitatea opozantului. Această declarație a fost făcută publică printr-o înregistrare difuzată pe X de o reprezentantă a lui Aleksei.

Principalul critic și rival al liderului Kremlinului a decedat vineri la 47 de ani, într-o închisoare situată în Arctica, în cadrul districtului autonom Iamalo-Neneția, unde executa o pedeapsă de 19 ani de detenție. Acest eveniment a stârnit reacții puternice la nivel global. La câteva zile de la decesul său, soția lui Navalnîi, Iulia, a făcut o declarație publică, prin care promite să continue activitatea opozantului.

”Acum trei zile, Vladimir Putin l-a ucis pe soţul meu, Aleksei Navalnîi. Putin l-a ucis pe tatăl copiilor mei. Prin uciderea lui Aleksei Navalnîi, Vladimir Putin a vrut să ne ucidă speranţa, libertatea, viitorul”, acuză ea.

Pe durata detenției sale, Aleksei Navalnîi a fost „supus unor maltratări și izolat complet de exterior”, afirmă soția sa rămasă văduvă.

”Însă el nu a abandonat. Soţul meu nu putea fi doborât şi de asta l-a omorât Putin. Voi continua activitatea lui Aleksei Navalnîi. Voi continua pentru patria noastră, împreună cu voi. Şi vă cer tuturor să-mi fiţi aproape (…). Nu este o ruşine să faci puţin, este o ruşine să nu faci nimic, este o ruşine să te laşi speriat”, subliniază ea.

De trei zile, familia lui Aleksei Navalnîi solicită accesul la corpul neînsuflețit al opozantului rus, decedat în condiții misterioase, și acuză Kremlinul că încearcă să mascheze dovezi legate de decesul său.

”Mama lui Alekei (Navalnîi) şi avocaţii acestuia au sosit la morgă (luni) dimineaţa. Nu au fost autorizaţi să intre. Unul dintre avocaţi a fost literalmente împins afară”, a denunţat pe reţele de socializare o purtătoare de cuvânt a opozantului defunct, Kira Iarmîş.

foto: captură video X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW