Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Incendiu la Centrul NATO din Chișinău. Poliția spune că ar fi fost pus intenționat

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 9 februarie 2024

Un incendiu a izbucnit în, noaptea trecută, la Centrul NATO din Chișinău, situat în curtea Universității de Stat a Moldovei, relatează TV8.md. Reprezentanții Poliției au transmis că examinează ipoteza că focul ar fi fost pus intenționat. 

Pompierii au fost alertați prin intermediul serviciului 112 la ora 18:57. La fața locului au intervenit două echipaje care au lichidat flăcările în jurul orei 19:08. Din fericire, victime nu au fost înregistrate.

„În contextul incendiului care a izbucnit aseară la Centrul de informare și documentare privind NATO din Republica Moldova, precizăm că Poliția examinează versiunea unei incendieri cu intenție. La moment sunt stabilite toate circumstanțele necesare pe caz”, au transmis reprezentanții Poliției.

De la declanșarea războiului asupra Ucrainei de către Federația Rusă, care viza și obținerea controlului de facto asupra întregului teritoriu al Republicii Moldova, basarabenii s-au confruntat cu multiple acțiuni de destabilizare desfășurate de către agenții pro-Kremlin din interior, foarte probabil, cu girul serviciilor speciale ruse. Obiectivele acestor acțiuni au fost îndepărtarea Republicii Moldova de Uniunea Europeană și NATO, dar și preluarea puterii de către grupările apropiate Moscovei.

Rămâne ce va spune ancheta polițiștilor și dacă incidentul petrecut noaptea trecută la Centrul NATO din Chișinău se înscrie într-un asemenea registru.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW