Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Peste 6.000 de comprimate de ecstasy găsite de polițiști în urma unor percheziții în București și Ilfov / Două persoane au fost reținute

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 8 februarie 2024

Doi inculpați au fost reținuți joi, 8 februarie, și alți doi plasați sub control judiciar, în urma unor investigații privind traficul de droguri de risc și mare risc în Capitală, se arată într-un comunicat de presă al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).

Conform comunicatului emis de DIICOT, în luna iulie 2023, cei doi inculpați reținuți au remis cantități semnificative de droguri celorlalți doi inculpați. Tranzacția a inclus peste 1,5 kilograme de canabis, pulbere vegetală cu conținut de THC, 6470 comprimate ecstasy (MDMA), peste 320 de grame de substanță cu conținut de MDMA, peste 45 de grame de cocaină, precum și comprimate conținând diazepam și alprazolam.

În urma perchezițiilor și acțiunilor de prindere în flagrant din luna iulie 2023, organele de urmărire penală au confiscat întreaga cantitate de droguri implicată în tranzacție, precum și sume importante de bani. Investigațiile au dezvăluit că în septembrie 2023, unul dintre inculpați a vândut celorlalți doi sub control judiciar cantități suplimentare de canabis.

La 6 februarie 2024, au fost efectuate 7 percheziții domiciliare în București și în județul Ilfov, unde au fost identificate și ridicate 8 kilograme de canabis, aproximativ 160 de grame de cocaină, 23.800 de lei, 2.650 euro și 200 lire sterline, 13 cutii cu materiale pirotehnice, telefoane mobile și alte mijloace de probă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus ieri arestarea preventivă a celor doi inculpați reținuți pentru o perioadă de 30 de zile.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW