Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu, urmărită penal de DNA/ Este acuzată de abuz în serviciu/ Reacția USR – UPDATE

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 6 februarie 2024 Etichete: , , ,

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că Flavia-Ramona Boghiu, viceprimarul municipiului Brașov, a fost plasată sub investigație penală pentru presupuse acte de abuz în serviciu. Se susține că ea ar fi permis unei asociații să utilizeze gratuit un imobil aparținând primăriei, fără acordul consiliului local.

UPDATE

În urma acuzațiilor aduse, membrii USR au reacționat printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.

„PNL speră să câștige alegerile cu ajutorul DNA și al dosarelor penale. NU va reuși.
Viceprimarul PNL al Brașovului i-a făcut o plângere penală colegei noastre Flavia Boghiu pentru organizarea unui festival și că ar fi dat spațiu gratuit unei organizații non guvernamentale.
Culmea ironiei este că tocmai domnul Sebastian Rusu, viceprimarul PNL, cel care a făcut plângerea, este cel care răspundea de Patrimoniu și avea atribuții în acest sens. Flavia nu avea atribuții. Ba mai mult, viceprimarul PNL a făcut o plângere similară în 2022. Dosarul a fost clasat, iar acum a cerut procurorilor să mai verifice o dată.
A început campania electorală, pare că a început și războiul cu dosare. Dar nu vor reuși nici să ne intimideze, nici să îi influențeze pe oameni.
Niciun userist nu a fost găsit cu milioane de euro șpagă în portbagaj, niciun userist nu a cumpărat BMW-uri de la prietenul președintelui țării, niciun userist nu a luat mită și nu umblă cu Lamborghini fără să aibă cum să îl justifice. CC: PNL și PSD.”, se arată în mesajul transmis de USR.

 

Știre inițială

Direcția Națională Anticorupție a inițiat o investigație penală împotriva Flaviei Boghiu, viceprimarul Brașovului, pentru suspiciuni de abuz în serviciu. Acuzațiile se concentrează pe faptul că ea ar fi permis unei asociații să folosească fără costuri un imobil deținut de primărie, aceasta fără a avea aprobarea consiliului local.

De asemenea, este cercetată și Cristine Manolache, șefa Serviciului Administrarea Patrimoniului și Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primăriei Brașov, acuzată de aceeași infracțiune.

„În perioada 01.04. – 10.08.2021, cele două suspecte, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de legislația primară și fără aprobarea autorității publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal și cu titlu gratuit, unei asociații, să folosească imobilul denumit „Catacombe Brașov”, aflat în proprietatea Primăriei municipiului Brașov, pentru organizarea unor evenimente. Prin demersurile menționate mai sus ar fi fost produs Primăriei municipiului Brașov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă”, a transmis DNA.

Flavia Boghiu ocupă funcția de viceprimar al Brașovului, având o formație profesională în sociologie și o experiență de 10 ani în domeniul asistenței comunitare. Ea a condus o companie proprie de îngrijiri medicale la domiciliu și a fondat și condus o organizație non-profit axată pe asistența socială pentru persoanele în vârstă, conform informațiilor de pe pagina USR. În rolul său de viceprimar, Boghiu se ocupă de diverse domenii, incluzând cultura, educația, serviciile sociale, transportul public, eficiența energetică și urbanismul.

foto: Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW