Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședintele PNL, se retrage din toate funcțiile din partid / „Partidul nu are nicio legătură cu această speță” / UPDATE Reacția lui Nicolae Ciucă

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2024 Etichete: , , ,

Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședintele PNL, a declarat joi seară că se retrage din toate funcțiile din partid, în urma declanșării urmăririi penale asupra sa de către DNA în legătură cu fapte de luare de mită și fals în declarații. Iulian Dumitrescu a declarat într-o postare publică pe pagina sa de Facebook că a luat decizia să demisioneze, întrucât „partidul nu are nicio legătură cu această speță” și că, mai mult, colaborează cu instituțiile statului pentru a se afla adevărul. 

UPDATE

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat vineri că decizia luată de Iulian Dumitrescu este una normală, menită a nu prejudicia imaginea partidului. Acesta a mai transmis că PNL nu va obstrucționa justiția.

Președintele PNL nu a vrut să comenteze pe marginea anchetei DNA, menționând că nu cunoaște date din dosar, dar că toate documentele de interes din cauza penală vor fi puse la dispoziție.

PNL, ca de fiecare dată, nu a obstrucţionat şi nu va obstrucţiona justiţia. În momentul în care s-a definitivat ziua de ieri şi am avut un comunicat al DNA am stat de vorbă cu Iulian Dumitrescu si, ca de fiecare dată, pentru a evita prejudiciul de imagine, domnul Iulian Dumitrescu a luat decizia să-şi dea demisiona din toate funcţiile pe care le deţinea (…)

Este o decizie pe care fiecare membru al PNL a luat-o atunci când a avut probleme cu justiţia”, a transmis Nicolae Ciucă.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Joi, Iulian Dumitrescu a fost escortat la sediul DNA după ce la domiciliul său au fost efectuate percheziții pentru fapte de luare de mită și fals în declarații. Atât soția, cât și sora și cumnatul acestuia au dat declarații la DNA după ce Iulian Dumitrescu ar fi fost acuzat oficial de DNA că a luat mită 3 milioane de euro de la un om de afaceri pentru atribuirea unor contracte.

Iulian Dumitrescu demisionează din toate funcțiile din PNL

Joi seară, după ce a fost plasat sub control judiciar, Dumitrescu a făcut public anunțul potrivit căruia demisionează din toate funcțiile din PNL.

Joi DNA a efectuat percheziții atât la domiciliul lui Iulian Dumitrescu, cât și la sediul Consiliului Județean Prahova, unde Dumitrescu avea funcție de președinte, cât și la sediul Hidro Prahova. Iulian Dumitrescu ar fi pretins peste 3 milioane de euro de la un om de afaceri pentru atribuirea de contracte și ar fi omis să menționeze în declarația de avere cheltuieli de peste 1 milion de euro pe care le-ar fi făcut din contul surorii sale.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW