Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Protestele sindicaliștilor Sanitas continuă la Ministerul Sănătății. Alexandru Rafila a declarat că este revendicările lor salariale cu siguranță vor fi rezolvate

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 1 februarie 2024 Etichete: , , ,

Protestele sindicalișitilor Sanitas continuă și astăzi la Ministerul Sănătății. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat în ceea ce îi privește, că este aproape de obținerea unui acord cu ei și că revendicările lor salariale „cu siguranță vor fi rezolvate”. Rafila a ieșit astăzi în mijlocul mulțimii protestatoare, arătându-și solidaritatea față de ei. 

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat astăzi, în plin protest al sindicaliștilor de la Sanitas, că este aproape de obținerea unui acord cu aceștia și că revendicările lor salariale vor fi rezolvate.

O să discutăm cu sindicaliştii de la Sanitas. Am discutat în fiecare zi aproape, suntem aproape de obţinerea unui acord. Au avut tot sprijinul din partea Guvernului, a prim-ministrului Marcel Ciolacu şi cea mai mare parte a revendicărilor lor salariale cu siguranţă vor fi rezolvate”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a adus în atenție și realitatea îngrijorătoare a inechităților din sistemul de salarizare al personalului medical. Discordanțele evidente între cei care activează în spitale și cei din serviciile TESA sunt alarmante. Rafila subliniază necesitatea găsirii unei soluții urgente pentru acești lucrători, urmată de o revizuire generală a salariilor.

În primul rând, personal, consider şi am ajuns la aceeaşi concluzie cu dânşii: discrepanţele în salarizarea personalului care lucrează în spitale. Există personal TESA sau alt tip de personal care are salarii foarte mici. Trebuie să găsim o soluţie pentru ei şi ulterior o mărire generală a salariilor, dacă se poate şi bazat pe performanţa profesională”, a mai transmis Ministrul Sănătății.

Protestele sindicaliștilor din Sănătate continuă de câteva luni bune, iar astăzi Asociația Sanitas protestează de la 11:00-13:00 în fața Ministerului Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW